Sajtóközlemény EFOP 4.1.1-15-2016-00025 - Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon infrastrukturális fejlesztése a mindennapi testnevelés biztosítása érdekében

TORNATEREM ÉS USZODA ÉPÜL A LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHONBAN

A Tiszáninneni Református Egyházkerület 947,14 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon fejlesztésére. Az infrastruktúra fejlesztés keretében új sportcsarnok valósul meg, melyben korszerűen felszerelt tornaterem és uszoda biztosítja az egészséges élethez nélkülözhetetlen mindennapos testmozgást, és az ahhoz szükséges megfelelő környezeti feltételeket.

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon a közép és észak-borsodi régió egyetlen református gimnáziuma, így fontos szerepet játszik nemcsak Miskolc, hanem egész Borsod-Abaúj-Zemplén megye közoktatásában. Az intézmény által megvalósítható EFOP 4.1.1-15-2016-00025 azonosító számú projekt fő célja a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés előmozdítása, a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtésével. A Miskolc történelmi belvárosában közel 500 éves oktatási múltra visszatekintő intézmény elavult tornaterme helyén, új sportcsarnok kerül kialakításra az intézmény tanulói számára. A sportcsarnokon belül korszerűen felszerelt tornaterem és feszített víztükrű uszoda fogja biztosítani, hogy az iskola diákjai megfelelő körülmények között végezhessék mindennapos sporttevékenységeiket, testnevelés óráikat. Emellett lehetőséget biztosít további együttműködésre civil szervezetekkel, sportegyesületekkel, református és önkormányzati iskolákkal és óvodákkal. A projektben különösen hangsúlyos  az egyenlő hozzáférés megteremtése. Az új épületrész akadálymentes megközelíthetőségét és használatát biztosítják a speciálisan kialakított belső építészeti megoldások s az akadálymentesített lift beépítése. Az új sportcsarnok 2018 szeptemberében kerül átadásra. A beruházás keretében a létesítmény teljes nevelési eszközökkel való ellátottsága is megtörténik.

A fejlesztés eredményeként a nagy múltú oktatási intézmény 650 tanulója számára biztosítható a nemzeti köznevelésről szóló törvénybe foglalt, mindennapi testneveléssel kapcsolatos alapelvek teljesülése. A korszerű, új sportlétesítmény lehetővé teszi a diákok testi-, és szellemi egészségének megőrzését, fejlesztését, segítheti a kora iskolaelhagyás arányának csökkenését, így közvetetten hozzájárul a foglalkoztatás javításához és a munkaerőpiac erősödéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:

Pályáznék.com Kft kommunikációs vezető