Kristen Ciccarelli : Az utolsó namsara

Az utolsó namsara egy fantasy, romantikus kalandregény.

„Mindenek ​kezdetén volt Namsara, az égből és lélekből formált ifjú, aki nevetést és szeretetet hozott magával, bárhová ment. Ám ahol fény van, ott sötétségnek is kell lennie – így megjelent Iskari, a vérből és holdfényből formált leány, a pusztító, a halálhozó.”

Főszereplőnk Asha, a Firgaard birodalom uralkodójának leánya. A legnagyobb sárkányvadász, akit az emberek tisztelnek, de félnek is tőle. Egy égési sérülésekkel megbélyegzett lány. Asha az Iskari, egy „fegyver” emberi testbe bújtatva. Sárkányt sárkány után öl le és hozza el fejüket apjának, de mindez semmivel sem segít rajta. Apja célul tűzte ki Asha kiházasítását. Kegyetlen parancsnokához kívánja hozzáadni leányát. Asha egyetlen célja, hogy háta mögött hagyja a keserű múltat és, hogy megmeneküljön a sivár jövőtől. Kapott egy lehetőséget: Ha megöli a birodalom legerősebb sárkányát, nem kell hozzámennie a parancsnokhoz. Így hát él is a lehetőséggel és útra kel, hogy felkutassa a bestiát. Küldetésében segítséget kap egy titokzatos ifjútól, akihez egyre nagyobb érzelmek fűzik. Ashának le kell vetnie magáról az Iskari bélyegláncait és ki kell tárja szívét a szerelem előtt, valamint meg kell birkóznia egy olyan igazsággal, ami teljesen meghazudtolja eddigi életét.

Sárkányok. Kell ennél több? Ez a könyv biztosított egy kalandot, tele sárkányokkal, történetekkel és izgalmas fordulatokkal. Maga a cselekmény és a karakterek alaposan kidolgozottak. Tetszett Asha karakterfejlődése, valamint az, ahogyan próbál kitörni az Iskari szerepéből és küzd a saját szabadságáért, a saját életéért. Már a történet elején kiderül, hogy egy toxikus családja van és ez az ő életére is hatással van. A Torwinnal való kapcsolata is érdekesre sikerült. Lassan épült fel, de érdemes volt várni rá. Azt is kedveltem ebben a könyvben, hogy semmi nem az volt végül, mint amire számítottam. Az pedig végképp elnyerte a tetszésemet, ahogy a sárkányokat és az ő világukat kiépítették, őket a történetek éltették, részben ezért voltak tiltottak a mesék. Végszóként pedig had dicsérjem egy kicsit a borítóját, mert szerintem nagyon szép.

Ezt a könyvet leginkább azoknak ajánlanám, akik szeretik a fantasyt, a kalndokat és a sárkányokat.

Varga Viktória

Hirdetmények