Tomi Adeyemi : Vér és csont gyermekei

Ez a könyv egy ifjúsági fantasy és kalandregény, tele mágiával.

Voltak idők, amikor a mágusok szabadon gyakorolhatták képességeiket, melyeket az istenektől kaptak. Különleges jellemzőjük a sötét bőr és a hófehér haj, amely alapján könnyen fel lehet ismerni őket. Történt aztán, hogy Saran király parancsba adatta, hogy minden mágust öljenek meg és ez be is következett. Ezt hívják a lerohanás napjának.  A főszereplőnk Zélie Adebola egy ifjú választott, tehát mágus gyermek. Ugyanakkor a képességeit nem tudja gyakorolni, mert a mágiát használók mind meghaltak mielőtt megtaníthatták volna a következő generációnak a mágia használatát. Az ilyen gyermekek, mint ő könyörtelen elnyomásban élnek és az emberek megvetik őket. Minden reménytelennek tűnik, de egy napon minden megváltozik, amikor is a király lánya Amari egy olyan titkot fed fel, amely esélyt ad Zélienek, hogy visszahozhassa a mágiát és felszabadítsa a népét. Útjában áll azonban Amarri bátyja, a trónörökös Inan aki mindenáron véghez akarja vinni azt, amit apja elkezdett. Véglegesen el akarja tiporni a mágiát és annak használóit. Zélie és bátyja Tzain, valamint Amari együtt próbálják visszahozni a mágiát. Nehéz út áll előttük, amit nem csak az ellenség veszélyeztet, hanem maga Zélie is, aki nem tudja kordában tartani az újonnan szerzett erejét valamint érzelmeit.  Vajon jó ötlet beleszeretni egy ellenségbe?

A története izgalmas és pörgős. Tipikusan az a könyv, amit ha az ember elkezd olvasni, nagyon nehezen teszi le. A szereplők egyediek és a karakterfejlődésük is figyelemre méltó. Volt, aki rosszabb és volt, aki jobb irányba változott. A tájleírások érdekesek és részletesek voltak valamint a világ elrendezése is tetszett. A klánokról és isteneikről a könyv elején leírás is található. A cselekmény könnyen követhető volt, de nem unalmas. A történet csavarait is szépen kidolgozta az író. A borító szép és részletes.

Összegezve ez a könyv egy nagyon jó olvasási élményt ad. Belepillanthatunk egy kicsit az afrikai mitológiába és felhívja a figyelmet egy, a mai napig tapasztalható társadalmi problémára.
Én ezt a könyvet azoknak ajánlanám, akik szeretik a fantasy könyveket, a hosszú kalandokat, csavarokat valamint a szerelmi szálakat.

Varga Viktória

Hirdetmények