Cím: 3530 Miskolc, Kálvin J. u. 2.
Levelezési cím: 3504 Miskolc, Pf. 58
Telefon: 46/500-180
E-mail: administration@levay.sulinet.hu
rss feed
 
 

Híreink

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉLELMEZÉSVEZETŐI ÁLLÁS BETÖLTÉSÉRE

2015-04-16 14:04:50 / Adminisztrátor

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

ÉLELMEZÉSVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE

 

 A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon (3530 Miskolc, Kálvin J. u. 2., képviseli: Ábrám Tibor, igazgató) pályázatot hirdet az intézmény által üzemeltetett 600 adagos konyha élelmezésvezetői feladatainak ellátására 2015. június 15-ei hatállyal.

 

A teljes pályázati anyag letöltéséhez kérjük, lépjen tovább és a csatolmányként mellékelt kiírást szíveskedjen letölteni!

tovább

Menza Hírek

2015-04-15 08:47:51 / Adminisztrátor

Tisztelt Szülők!

Az aktuális menza befizetések esedékességéről a honlapon teszünk közzé hírt most és a későbbiekben is. Az aktuális havi befizetés esedékessé vált. Tovább lépve bővebb tájékoztatást találnak.

tovább

1% - 2015

2015-02-18 11:09:11 / Adminisztrátor

Pro Renovanda Lévay Alapítvány    Adószáma: 18429835-1-05

tovább

KÖZÖSSÉGI MÉDIA ÉS KERESZTYÉN NEVELÉS - KONFERENCIA BUDAPESTEN

2015-04-17 14:21:03 / Adminisztrátor

 

A Református Pedagógiai Intézet ( RPI ) és a hollandiai székhelyű Keresztyén Oktatást Támogató Alapítvány  (OGO) szervezésében ma konferencia kezdődik. Részletes program az RPI honlapján. 

 

 

A második napot kerekasztal beszélgetés zárta "ISKOLAMARKETING" témában. A Lévayból négytagú küldöttség

vett részt: Boda József a Lévay média képzésének egyik koordinátora, Demjén Sándor és Szabó Ádám média tagozatos tanulók, Ábrám Tibor igazgató társaságában. A tanulók gyakorlati marketing tevékenységet is végeztek, amely eredményéről hamarosan beszámolunk.

 

 

A Lévay konferencia résztvevői 

 

 

 

tovább

VITÉZLŐ teljesítménytúra

2015-04-16 12:42:37 / Adminisztrátor

 

Szakosztályunk hatodik alkalommal nevez be a szendrői Vitézlő teljesítménytúrára. 

Időpontja: 2015. április 25. (szombat)

 

Távja: 17 km

tovább

TAVASZI KÖZÖSSÉGI HÉTVÉGE VOLT A DIÁKOTTHONBAN

2015-04-16 12:26:26 / Adminisztrátor

A tanév második közösségi hétvégéjét tartottuk április 10.-11.-én a diákotthonban.

Pénteken csoport programokon vettek részt a kollégisták. Este sport, játék és filmnézés gazdagította a napot. Szombaton a szülő-tanár-diák találkozó keretében színes gálaműsorral leptük meg a szülőket és vendégeinket. Az előadásra való készülés izgalmas napjai után az egyéni és csoport számokat nagy tetszés mellett adták elő kollégistáink. A gála utolsó mozzanataként a végzős diákok "zenés" képekkel búcsúztak, az utánuk jövők pedig énekkel köszöntötték ballagásra készülő társaikat. A közösségi hétvége zárásaként szeretetvendégségre hívtuk a megjelenteket, szülőket, diákokat, tanárokat egyaránt.  Továbblépve beszámolók olvashatók és képek láthatók a csoport programokról                                               B.J.P.

tovább

Beszámoló Ausztráliából

2015-04-13 06:53:00 / Adminisztrátor

Szinte repülnek kint töltött napjaink. Hamarosan elmondhatjuk magunkról, hogy már fél évet Ausztráliában töltöttünk. Számomra egész hihetetlen még belegondolni is, hogy milyen rég érkeztünk és, hogy mennyire közel a hazautazás. Minden esetre rengeteg élménnyel gazdagodtunk Erik beszámolóját követően is.  

tovább

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TEHETSÉGESEK FEJLESZTÉSE - SZAKMAI NAP PARASZNYÁN

2015-04-11 11:18:06 / Adminisztrátor

A Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskola  szervezésében zajlik a "Hátrányos helyzetű tehetséges tanulók fejlesztése" témájú szakmai nap, a Tiszáninneni Református Egyházkerület területén működő intézmények pedagógusainak részvételével. 

 

 

 

A szakmai nap részvevői

A szakmai nap eladója Sarka Ferenc a Magyar Tehetségfejesztő Társaság alelnöke.

 

Sarka Ferenc előadás közben

 

A szakmai nap programja az intézmény honlapján érhető el.

tovább

Lévay Média Napok 2015 - Plusz 1

2015-04-10 20:40:21 / Adminisztrátor

 

         Hagyományainknak megfelelően ebben a tanévben is megrendeztük a média napokat március 25.-26.-án.

 Minden évben más-más média területet választunk, és olyan előadókat hívunk meg, akik szakterületük elismert képviselői. Idén Kardos Katalin a Magyar Rádió korábbi munkatársa és Beély Katalin a Magyar Rádió korábbi és az Európa Rádió jelenlegi munkatársa a rádiózás műhelytitkairól tartott élmény gazdag előadást. Szinesítette a délutánt Kazsimér Soma 11.C osztályos médiás tanuló diákelőadása fényképezőgép nélküli napfényképezésről. A lyukkamera működését a jelenlévők is kipróbálhatták. A résztvevő diákok, többségükben média tagozatos tanulók, új szakmai ismeretekkel távozhattak. A média napokhoz kapcsolódóan a gimnázium folyosó galériájában  nyitottuk meg diákjaink fotókiállítását az Országos Középiskolai Fotó Pályázatra küldött képekből.                                                                            B.J.P.

+1

2015. április 1-én, szerdán Pécsre látogattunk az Országos Középiskolai Fotópályázat ünnepélyes díjátadójára. Ez az út egyben  jutalom kirándulás is volt a Lévay Média Műhelyben átlagon felül tevékenykedők számára.

Reggel korán hat óra körül indultunk iskolánkból 4 diáktársammal – Tirpák Solyával, Szondi Eszterrel, Madarász Debórával, Vincze Krisztiánnal - és Boda József  média tanárunkkal ( és persze velem Madarász Abigéllel). Első úti célunk a Pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola volt, ahol a kiállított válogatott  pályamunkákat tekintettük meg, majd meghallgattuk az eredményhirdetést. Kirándulásunk egyik résztvevője, Vincze Krisztián az első és második helyezést hozhatta el és további három Lévay-s lány - Tirpák Orsolya, Szondi Eszter és Zákány Gabi - képei is kiállításra kerültek. Büszke Lévay-sok voltunk Pécset. A díjátadó után újra útra keltünk. Utazás közben a pályázatra benyújtott képeket elemeztük és véleményeztük. Következő állomásunk Budapesten a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ volt, ahol a 2015-ös sajtófotó kiállítást tekinthettük meg. Személy szerint nem vagyok nagy múzeum rajongó, de ez a kiállítás kifejezetten lenyűgözött. Sok egyéni és csoportos képet láthattunk, melyek egyen-egyenként mutatták  be társadalmunk nyomorúságait, és emberi életünk vidám, néha humoros eseményeit. Láthattunk képeket az ukrajnai háborúról, a net-adó elleni tüntetésekről, az országunk fesztiváljairól, természetünk szépségeiről és a színház sokszínűségéről is.

Kellemes élménnyel gazdagodtunk kirándulásunk alatt, azt hiszem megérte a sok kemény és lelkiismeretes munka a különböző médiai feladatokban. Köszönjük a kirándulást !  

Madarász Abigél 10.C – média tagozatos tanuló

 

tovább

MEGHÍVÓ

2015-04-09 16:57:19 / Adminisztrátor

 

AZ ELŐADÁS PPT-je LETÖLTHETŐ!

Lépjen tovább!

tovább

ZENEAKADÉMIAI KONCERT

2015-04-03 22:09:41 / Adminisztrátor

A Miskolci Szimfonikus Zenekar TÁMOP Pályázatának keretében másodszor vehetett részt zeneakadémiai hangversenyen a lévaysok csapata. 

 

tovább

ÉNEK-ÉKSZER NÉPZENEI DÉLUTÁN

2015-04-03 22:07:09 / Adminisztrátor

„És mint az ékszer is holt kincs a láda fenekén, életet akkor kap, ha viselik: a népdal is, mennél többeké lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje.”

Ez a Kodály-idézet a mottója a Kösöntyű népzenei együttes évenként megrendezett népzenei délutánjának, amelyre iskolánk dísztermében gyűltünk össze március végén.

 

tovább

ÉNEKESEINK ISMÉT ARANYOSAK

2015-04-03 22:03:59 / Adminisztrátor

A Béres Ferenc Országos Református Zsoltár és Népdal Éneklő Versenyről ismét szép sikerrel térhettünk haza.

 

tovább

ORSZÁGOS VERSENYEREDMÉNYEK TÖRTÉNELEMBŐL ÉS MAGYARBÓL

2015-04-01 07:59:06 / Adminisztrátor

Március 28-án  a nyíregyházi „Úr érkezése” elnevezésű ökumenikus szavalóversenyen Horváth Dorina 10.A osztályos tanulónk 1.helyezést ért el. Felkészítő tanára: Lenkei Éva

tovább

Lezárult az energetikai megújító pályázat a Lévayban

2015-03-28 12:32:34 / Adminisztrátor

  A Tiszáninneni Református Kerület, mint fentartó által megpályázott és elnyert 144,29 mFT-ból a diákotthon nyílászáróinak teljes cseréje valósult meg, melegvíz ellátása, világítási rendszere újúlt meg, sőt a gimnázium tetejére napelem modulok kerültek, amelyek az intézmény villamosenergia ellátásához járulnak hozzá. A kivitelezési munkálatok 2014. nyarán kezdődtek. A tervezők, kivitelezők, műszaki ellenőrök, koordinátorok odaadó munkájának köszönhetően a megszokottól ütemesebben folytak a munkálatok, és 2014. év végére be is fejeződtek.

  A projektben résztvevőknek Ábrám Tibor az intézmény igazgatója, s egyben a TIREK főgondnoka köszönte meg ünnepélyes keretek közt áldozatos munkájukat.                                          

Ezzel a nagy beruházással jelentősen nőtt a kollégium komfort fokozata.        

                                                

              B.J.P.

tovább

Egy arany és egy ezüst

2015-03-27 16:09:23 / Adminisztrátor

2015. március 25-26.

Miskolc Város Kollégiumi Sportbajnoksága labdarúgás sportágának versenyeit diákotthonunk szervezi immár 2. éve.  

Leányaink idén is megszerezték a győzelmet, a fiúk pedig ezüstérmesek lettek a Petőfi Kollégium /diósgyőri focistái/ mögött, a hat kollégium versenyében!

Aranyérmes leányaink: Kalász Réka, Pap Sarolta, Czikó Györgyi, Mihály Fanni, Kondi Emese, Bárczi Réka, Molnár Fanni, Mészáros Eszter, Vaszily Olimpia.

Ezüstös fiaink:  Kádas Gergő, Victor Jonatán, Pongrácz Péter, Kovács Márk, Zavodni Tamás, Csernyiczki Dávid, Bubenkó Áron, Sándor Gábor, Eszlári Krisztián.

 

Felkészítő: Makrai István testnevelő tanár

Gratulálunk mindnyájuknak!

tovább

Húsvétra készülve

2015-03-27 08:50:14 / Adminisztrátor

Kibocsátó Istentisztelet / Csillagpont konferencia 11. osztályos tanulónak

A Csillagponttal kapcsolatos tájékoztatót Gere Gábor tartotta, aki Varbón református lelkipásztor, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának Tiszáninneni Református Egyházkerületének a képviselője és a Borsod- Gömöri Református Egyházmegye ifjúsági referense. A Csillagpontnak folyamatosan önkéntesekre van szükségük, akiknek alsó korhatáruk 14, felső korhatáruk 35 év. Az idén a bizalom témáját járják majd körül. További információk a csillag.reformatus.hu és a Csillagpont facebook oldalán találhatóak.

A kibocsátó Istentiszteletet Sípos Tamás igazgató helyettes úr egy ösztönző igével kezdte. Ezt követően a Lámpás szolgálata, majd Gere Gábor bemutatkozása következett. Az igehirdetésre az énekkar készítette elő a lelkünket Dr. Farkasné Sajó Márta tanárnő vezetésével, de még előttük egy fuvoladuót hallhattunk Pusztai Klári 9.B és Varga Dóra 9.E osztályos tanulóktól. Az igei szolgálatot Gere Gábor végezte. (Jn. 19, 19-20-21) Áldásvétellel zárult az istentisztelet és egyben megkezdődött a Lévays diákok számára a tavaszi szünet.

Készítette: Horváth Petra és Sontra Boglárka 9.C

Továbblépve Sontra Boglárka és Tóth Virág képeit láthatják.

tovább