Cím: 3530 Miskolc, Kálvin J. u. 2.
Levelezési cím: 3504 Miskolc, Pf. 58
Telefon: 46/500-180
E-mail: administration@levay.sulinet.hu
rss feed
 
 

Híreink

Fordított nap ( november 7.)

2014-11-19 07:52:27 / Adminisztrátor

A diákok idén is betekintést nyerhettek a pedagógusok világába. A diáktanárok különböző

prezentációkkal, feladatokkal és játékokkal készültek társaiknak, hogy az órákat érdekesebbé

és szórakoztatóbbá tegyék.

A diáktantestület 2014. november 7-n  :

tovább

Éjszakai Dicsőítés - Kis Jubileum

2014-11-18 22:13:22 / Adminisztrátor

 

Ötödik alkalommal rendeztük meg az Éjszakai Dicsőítést a Lévay Gimnáziumban. A hitéleti presbiterek és a kollégium áhitatos csapata sok- sok zenével,  bizonyságtételekkel és játékokkal várták az elszánt "éjjeli baglyokat". Vendégünk volt az SDG kis csapata is akik imasétát rendeztek, hogy ezzel is hangoljanak minket az adventre. Jó volt együtt lenni, és magasztalni az Urat. 
Várunk mindenkit jövőre is!

tovább

Novemberi túránk – kora őszi napsütésben

2014-11-17 19:45:05 / Adminisztrátor

Az előző havi létszámot is túlszárnyaló, 73 fős csapat - köztük 63 (!) lévays diák - indult el 15-én szombaton a Dolka-tető felé. Szuszogva és izzadva ugyan, de remek hangulatban értük el a Szeleta- barlang fölötti kilátóhelyet, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a Palotaszállóra. A meredek lejtő és a csúszós kövek miatt három csoportban kerestük fel ezt a nevezetes barlangot, ahol Herman Ottónak köszönhetően megszületett a magyar őstörténet-kutatás.

A visszaúton a Hársas-bércen tartott hosszabb pihenő után a 9 km-es túrát a

Majális parkban fejeztük be.

 

                                                                      Gellértné Oláh Júlia

                                                                      Gellért Attila

tovább

NEVELJÉTEK ŐKET...!

2014-11-15 23:00:51 / Adminisztrátor

„Neveljétek őket…”

a Felső-magyarországi Református Pedagógus Műhely

konferenciája a keresztyén nevelésről és a médiatudatos nevelésről

Miskolc, 2014. november 15.

 

A Felső-magyarországi Református Pedagógus Műhely 2012 júniusában jött létre azzal a céllal, hogy szakmai és szervezeti keretként szolgáljon a Tiszáninneni Református Egyházkerület (Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Heves megye egy része) területén működő és a Felvidék területén működő református köznevelési intézmények nevelői pedagógiai együttgondolkodásának és együttműködésének. Az összesen 32 református intézményben több mint 800 pedagógus dolgozik.

A pedagógus műhely keretei között félévente kerül megrendezésre egy-egy műhelykonferencia, amely átfogó, vagy aktuális témát jár körül. A 2012. június 2-ai  alakuló ülésen az egymástól tanulás jelentősége a magyar református közoktatási intézményrendszerben volt a téma, október 27-én a magyar és idegen nyelv szakos pedagógusok találkoztak, 2013-ban tavasszal a természettudományos tantárgyakat oktató pedagógusok tanácskozása egyúttal a „Csorba György Természettudományos Laboratóriumi Központ” elnevezésű pályázat szakmai napja is volt, ősszel –a kassai kihelyezett ülésen– több mint 150 pedagógus volt együtt „Magyar református identitás a Felvidéken” témában hallgatva értékes előadásokat. 2014 áprilisában „A sportban tehetséges gyermekek támogatása iskolai keretekben” valamint „A Tiszáninneni Református Egyházkerület sportkultúrája” volt a téma.

„Neveljétek őket…”

Ez volt a témája a november 15-ei műhelykonferenciának, amelyet Miskolcon a Lévay József református Gimnázium és Diákotthon dísztermében tartottak. Az izgalmas témák közel 20 intézményből közel 100 pedagógust vonzottak Miskolcra. Közülük 15-en érkeztek Felvidékről, Vaján, Alistál, Rozsnyó és Rimaszombat református intézményeiből.

 

 

Érdemes továbblépni és letölteni a teljes beszámolót!

tovább

Pályaválasztási kiállítás - 2014.

2014-11-15 21:15:28 / Adminisztrátor

Idén már 15. alkalommal rendezték meg a pályaválasztási kiállítást Miskolcon. 2014. november 12-én, szerdán délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit a Generali Aréna az érdeklődők számára. A kétnapos rendezvényt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte „Szabad a pálya!” címmel , azoknak a diákoknak, akik nemsokára kezdik középiskolás éveiket. Az iskolánkra szerencsére sokan voltak kíváncsiak, akiket szívesen fogadtunk a pavilonunknál, válaszoltunk a Lévayval kapcsolatos kérdéseikre, a képzéseinkről rövid ismertető brosúrákat osztottunk. A természettudományos tagozat diákjai pedig néhány egyszerű kísérlettel népszerűsítették a Lévay Labort.

Írta: Bakó Botond 10. c médiás diák

tovább

Nyíltnapok a Lévayban

2014-11-13 13:21:56 / Adminisztrátor

 

 

Iskolánk november 12-én (szerdán) és 13-án (csütörtökön) nyílt napot szervezett. Erre az alkalomra a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon szeretettel várt minden érdeklődő szülőt és pályaválasztó tanulót. Ezeken a napokon a látogatók betekintést nyerhettek az iskola mindennapjaiba és a tanórák menetébe. A rendezvény 8.30-kor kezdődött. Ábrám Tibor igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket. Rövid prezentáció keretében megismerhették az iskola szellemiségét, értékrendjét és tájékoztatást kaphattak a továbbtanulási lehetőségekről. Ezután rövid séta következett az intézményben, a 4. és 5. órában pedig bemutató órákon vehettek részt. Reméljük, hogy a nyílt nap elérte célját és sok diák szeretne a következő tanévben a mi iskolánkba tanulni.

A tudosítást írta:Tóth Virág 9.c, a fotót készítette: Bodnár Bendegúz 9.c médiás diák

tovább

Üdvözlet Ausztráliából

2014-11-13 13:15:40 / Adminisztrátor

Alig egy hónapja érkeztünk meg Erikkel, de már most annyi mindent megéltünk, hogy azt nehéz pár mondatban összefoglalni.

 

Október 23-án ért földet gépünk Sydney repterén. Az összesen 28 utazással töltött órát követően fáradtan borultunk Mrs. Fitzgerald, fogadónk karjaiba. Pihenésre viszont nem volt idő, bár ha lett volna sem tudunk megnyugodni az izgatottságtól, ami csak fokozódott ahogy az iskola felé tartottunk. A Macarthur Anglican School igazgatója már várt minket. Találkoztunk fogadó családjainkkal és pár évfolyamtársunkkal is. Az iskola kávézójában kapucsínóztunk és sütiztünk kötetlenül. A röpke ismerkedést követően megkaptuk egyenruháinkat, tanszereinket és kicsomagoltunk új, ausztrál otthonainkban. A nap fénypontja volt az ágyba bújás.

tovább

Csorba György természettudományos feladatmegoldó verseny

2014-11-13 04:59:37 / Adminisztrátor

Elérhetőek a III. forduló feladatlapjai.

 

 

tovább

Túrafelhívás

2014-11-10 19:45:50 / Adminisztrátor

Szakosztályunk következő túrájára 2014. november 15-én, szombaton kerül sor.

  • Gyülekező: 9 órakor az 1-es autóbusz Majális-parki végállomásánál.
  • Útvonal: Majális-park – Szeleta- barlang – Udvar-kő-barlang – Hársa-bérc – Majális-park.
  • Táv: 9 km

Bérlettel nem rendelkezők 2 buszjeggyel készüljenek.

Azon diákoktól, akik a természetjárást választották a heti 2 testnevelés óra kiváltására, a túrán való részvételt elvárjuk.

 

 

                                                                               Gellért Attila

                                                                             06 70 405 4227

tovább

Vendég a Hétkezdő Istentiszteleten

2014-11-10 10:31:57 / Adminisztrátor

Paul Medsen, amerikai misszionárius volt a mai napon vendégünk a hétkezdő istentiszteleten. Angol nylvű énektanítással és igehirdetéssel is szolgált közöttünk, Kiros Eszter kollégánk volt a fordítója. Paul évekig egy spanyol missziós iskolában tanított, két éve az ACSI Közép-európai irodájának egyik munkatársa, a diákvezetőségi konferencia főszervezője és a diákvezetői programok irányítója. Kisfiával látogatott el hozzánk! A reggel hanganyaga a szokott helyen megtalálható.

tovább

LÉVAY NAPOK - 2014 - II.

2014-11-09 19:18:03 / Adminisztrátor

                                                Újoncok avatása

November 7-én, pénteken rendezte meg a tavalyi győztes, az új Lévays diákok avatását. A szervező 10. D-nek köszönhetően nem volt mosoly nélküli perc, mivel változatos és humoros feladatokkal lepték meg az új diákokat. Az osztályoknak saját koreográfiát kellett kitalálniuk és előadniuk adott zenére és táncstílusra. Azoknak, akiknek az elmúlt pár nap alatt nem sikerült folyamatosan hordaniuk a 10. D által kijelölt ruhadarabokat még plusz feladatuk is volt. A feladatok között számomra legnehezebb az volt, amikor a lisztes tálból, mézzel bekent fejjel cukorkát kellett kihalászni.

Az avatást a 9. C osztály nyerte meg, akik táncukkal és a Kozma Tamás által írt verssel lenyűgözték a zsűri tagjait.

Írta, fotókat készítette: Fodor Kitti 9. c médiás diák

 

                        A diákigazgató átvette a hatalmat a Lévayban…

Pénteken nem csak az avatás, hanem a kampány eredmény hirdetése is megtörtént. A több héten át folyó kitartó és fáradalmas munkájuk után a 11.-esek végre célba érhettek. Megszületett az eredmény. Nehéz volt dönteni a voksolás pillanatában, hiszen mind az öt osztály jól teljesített. A dobogó első helyére végül a 11. C-sek állhattak, akik a The Lord of the Rings című kisfilmjükkel biztos győzelmet arattak, ők kapták a Lévays diákok szavazatainak többségét. A második és harmadik helyezettek között csupán 7 szavazatnyi különbség volt. A többiek produkciói is maradandó emléket hagytak bennünk, alsóbb évesekben.

                                                    (Írta és a fotókat készítette: Fodor Kitti 9/C)

A Lévay diáknapok a péntek esti bállal zárult. A műsor a tizenkettedikesek nyitótáncával kezdődött, majd a diákigazgató Kazsimér Soma beszédét hallhattuk. Soma ezt követően felkérte osztályfőnökét táncolni, és ezzel meg is kezdődött a táncos mulatság, ami egészen éjfélig tartott.

Készítette: Sontra Boglárka és Horváth Petra 9. C

Érdemes tovább lépni !!!

tovább

Miért érdemes németül tanulni ?

2014-11-09 17:27:23 / Adminisztrátor

 

Tanulságos beszélgetésre és tapasztalatcserére került sor 2014. november 6-án, csütörtökön délután a Lévay Gimnázium gyülekezeti termében. Meghívott vendégünk  dr Univ. Prof Dr. mont. Florian Grün tanszékvezető egyetemi tanár volt, aki a Leobeni Műszaki Egyetemről érkezett Miskolcra, hogy egy tudományos konferencián előadást tartson. A német nyelvi munkaközösség felkérésének nagy örömmel eleget téve ellátogatott iskolánkba is, így alkalmunk nyílt arra, hogy kérdéseinket kötetlen beszélgetés keretében megfogalmazva tájékozódhassunk arról, milyen előnyei vannak annak, ha egy magyar fiatal biztos, tárgyalóképes német nyelvtudás birtokában indul Ausztriába egyetemi tanulmányokat folytatni, illetve állást, munkalehetőséget keresni. Hasznos információkat hallhattunk az ausztriai egyetemekre történő jelentkezésről, az egyetemi életről, az idegen nyelvek ismeretének fontosságáról és az osztrák nyelvjárásokról.

Köszönetet mondunk Pap Erika tanárnőnek a program megszervezéséért és lebonyolításáért.

2014. november 7.

tovább

LÉVAY NAPOK - 2014

2014-11-07 22:04:26 / Adminisztrátor

Az öt tizenegyedikes osztály kampány felkészülése már a tanév elején elkezdődött. November 05.-től, szerdától már az egész iskola részesévé vált a kampánynak.

November 6-án, csütörtökön az iskola már reggel a feje tetejére állt. A kapuban álltak a 11. évfolyam tanulói, akik hajnal óta talpon voltak, hogy fogadhassák az iskolába igyekvő diákokat. Mire eljutottam a termemhez, még a fülemen is lógott a sok ajándék, amivel elhalmoztak. A termek nem hétköznapi állapotukban voltak, sőt még a folyosó és a lépcsők sem. Mindenhol kitűzve az osztályok plakátjai, vagy díszítései. Lufi hegyek, hatalmas plakátokon feltüntetve, hogy éppen melyik osztály munkáját láthatom. A kampány a tornateremben folytatódott. Itt láthattam az osztályok kampány műsorait. Látványosabbnál látványosabb koreográfiák, viccesebbnél viccesebb filmek, jobbnál jobb dalok, világítás, füst és minden, ami kell. Amikor nem volt műsor, akkor se lehetett unatkozni. Az osztályok egész nap gondoskodtak a "buli" hangulat fenntartásáért. Hangos zene, táncoló diákok. Miután lement mind az öt osztály produkciója, nem volt más hátra, mint a diákigazgató jelöltek vetélkedője, amit a tavalyi nyertesek szerveztek. A versenyzőknek vicces feladatokat kellett megoldaniuk, amiben használniuk kellett az eszüket, vagy éppen a fizikai erőnlétüket tették próbára. Gyorsan elszaladt ez a nap, sajnos. Nagyon nagy munka volt a 11. évfolyamnak, hogy ez a nap ilyen szuperül alakulhasson. 

Írta: Tiszolci Ténia 9. c médiás diák, fotó: Tiszolci Ténia, Grolmusz Fanni média tagozatos tanulók.

Lépjen tovább !

tovább

Diákigazgató választás_2014

2014-11-05 13:34:32 / Adminisztrátor

A 2014. évi diákigazgató választás szabályzata és menete a csatolmányokban olvasható.

tovább

NYÍLT NAPOK A LÉVAYBAN

2014-11-04 11:49:09 / Adminisztrátor

Kedves Szülők, Diákok!

Ebben a tanévben is szerettel várunk minden kedves érdelkődőt a nyílt napokra! 

A nyílt napok időpontja:            2014. november 12. (szerda), 13. (csütörtök)

                                               (6. és 8. osztályosoknak)

                                           2015. január 30. (péntek)

                                               (6., 7., 8. osztályosoknak)

A nyílt napok rendje: 8,30 óra       - Igazgatói tájékoztató

                                                  - rövid séta az intézményben

                                                  - bemutató órák látogatása (4. és 5. tanórák).

tovább

A KÁRPÁT-MEDENCEI OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSÉNEK FELHASZNÁLÁSA

2014-11-04 05:52:00 / Adminisztrátor

Az elmúlt tanévben a Lévay diákjai kiemelkedő lelkesedéssel és eredménnyel vettek részt a Kárpát-medencei Református Otatási Alap adománygyűjtésén. Köszönet érte minden diáknak és tanárnak!

Alább tekintsük meg a felhasználásról szóló beszámolókat.

 

 

tovább

DINA-hírek

2014-11-03 11:17:10 / Adminisztrátor

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Technikai okok miatt a digitális napló sajnos nem érhető el.

A probléma elhárításáig szíves türelmüket kérjük, addig is

az osztályfőnökök szívesen adnak  nyomtatott naplókivonatot annak a szülőnek aki ezt kéri.

Kerboltné Tóth Edit

tanulmányi ig.h.

tovább