1+1% - Már itt az ideje

2017-ben még az adózóknak csak a fele ajánlotta fel adója 1%-át valamely civil szervezet, vagy egyház részére. A felajánlók harmada egy héttel a leadás után már nem is emlékszik, hogy kit támogatott.

Ez a két adat jól mutatja azt, hogy mennyire nem gondolkodik tudatosan a társadalom erről a lehetőségről. Ráadásul, sajnos a NAV által elkészített adóbevallást elfogadók között csak minden 4. embernek jut eszébe, hogy erről a NAV segítsége mellett még neki kellene rendelkeznie. 10Mrd forint nagyságrendű az a támogatás, ami nem jut el a civil szervezetekhez. Arra szeretnénk kérni önöket, hogy legyenek odafigyelők és tudatosak adójuk 1%-ának felajánlásakor.

Jó kérdés az, hogy: kinek adják? Vannak sláger témák ebben a kérdésben is. Mi most arra szeretnénk kérni önöket, hogy támogassák adójuk 1%-ával a Pro Renovanda Lévay Alapítvány (adószám: 18429835-1-05) munkáját (a szülők tekintetében legalább abban az időszakban, amikor a gyermek a Lévayba jár.) A +1%-kal pedig a Református Egyházat tudják támogatni (technikai szám 0066). Kérjük, hogy nem Lévays imerőseik felé ajánlják a  Református Szeretetszolgálat (adószám: 18196913-1-42) támogatását.

Egy másik kezdeményezést is szeretnék figyelmükbe (figyelmetekbe) ajánlani. A honlapon az adó 1%-tól függetlenül teszünk közzé olyan projekteket, amiben kérjük az iskola életét figyelemmel kísérők segítségét. Most tavasszal az iskola belső udvarát szeretnénk még inkább használhatóvá és hangulatossá tenni. http://levay.tirek.hu/v/napvitorla-az-iskola-belso-udvarara/

Áldás, Békesség!

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább