Galériák

A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ HIVATALOS KÜLDÖTTSÉGE LÁTOGAT LIBANONBA ÉS SZÍRIÁBA

A Magyarországi Református Egyház kilenc tagú küldöttsége látogatja meg 2019. március 26 - április 1. között Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat és a Közel-keleti Örmény Református Egyházak Uniójának gyülekezeteit, intézményeit és szolgálati területeit, és találkozik az egyházak vezetőivel. A küldöttség tagjai: Dr. Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, Dr. Fekete Károly püspök, a Zsinat lelkészi alelnöke, Ábrám Tibor főgondnok, a Zsinat világi alelnöke, Vad Zsigmond esperes, a Zsinat külügyi bizottságának elnöke, Sümeghy Gyula a Károli Gáspár Református Egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatója, Harmathy András a Szentendrei Református Egyházközség lelkipásztora, Juhász Márton az Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatója, Ódor Balázs a Zsinat Külügyi iroda vezetője, Erdélyi Diána a Külügyi Iroda munkatársa és Stojka Szabina református teológus. 

A Kapcsolatfelvétel a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat és a Közel-keleti Örmény Református Egyházak Uniójának képviselőivel két éve kezdődött, majd 2018. őszén a kép egyház vezető tisztségvielői látogattak Magyarországra, Harout Selimian, a Szíriai Örmény Református Gyülekezetek Közösségének elnöke valamint Joseph Kassab, a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat elnöke

                                    Harout Seliman                                                                             Joseph Kassab

A Magyarországi Református Egyház küldöttségének eseménydús látogatása eslő napján a beiruti Közel-Keleti Protestáns Teológiai Akadémián is látogatást tett. Az alábbi kép itt készült.

 

A látogatás során Beirut, Damaszkusz, Homsz és Aleppo városaiban élő református közösségeket, intézményeket és társadalmi missziói területeket látogatják meg a delegáció tagjai, és együttműködési megállapodás aláírására is sor került a Magyarországi Református Egyház és a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinata között.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább