Életjel Ausztráliából - 1.0

Kettő Anna utazott idén, elsőként Nagy Anna beszámolóját olvashatják. Hasznos, gazdag időtötést kívánunk az 'Annáknak'!

 

Egy hónapja érkeztünk meg Ausztráliába és máris annyi minden történt velünk! 

Kezdem az utazassal. Már kora reggel tele voltunk izgalommal és alig vártuk, hogy megérkezzünk. Az út valami fantasztikus volt! Kényelmes ülések a repülőn, finom menük és szép tiszta volt az ég, tehát mindent láttunk! Repültünk tenger és óceán felett, láttunk hegyeket, havat és még sivatagot is.

Nagy szeretettel fogadott a család, akikkel azóta is lakom. Bátran mondhatom, hogy mindenki akit ismerek csodálatos. Rendkívül figyelmesek, kedvesek és segítőkészek. Hálás vagyok, hogy itt lehetek!

A suli kezdete előtt, a nyári szünet utolsó hetén táborozni mentünk Ausztrália legmagasabb hegyére, a Mount Kosciuszko-ra. Elképesztö volt! Megismerhettük az évfolyamunkat, kipróbálhattuk a szikláról ereszkedést, a hegyi biciklizés, fürödtünk a hideg folyóban, sátraztunk és főztünk is az erdőben.

A tábor után kezdődött is az iskola. Rengeteg délutáni programra jelentkeztem és minden nap valami újat próbálhatok ki. Én tagja lettem a zenekarnak, énekkarnak és a dráma csoportnak is. Nagyon összetartó közösségek. Minden kedden, a sportnapon karatézok. Nagyon élvezem!

A hétvégéket mindig máshol töltöttem. A fogadó családom elvitt az óceánpartra, a Kék hegységbe, a helyi városközpontba, a helyi moziba és mindent megnéztünk ami itt a környéken különleges. A kedvencem a Kék hegység volt, ami a képen is látható. Csodaszép ez az ország, nagyon vigyáznak mindenre és tisztán tartják a környezetüket.

Bármerre mentünk tátva maradt a szám! 

A közeljövőben fogunk ellátogatni Sydneybe, az állatkertbe, és ami még nagyon fontos: nemsokára úszó karnevál! A következő beszámolóban ezekről is írok majd.

 

Nagy Anna Zsófia

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább