Galériák

Rendhagyó adománygyűjtés

Rendhagyó német-magyar adománygyűjtés a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház számára

Gimnáziumunknak jó partneriskolai kapcsolata van a Hessen tartománybeli (Steinatal/Németország) Melanchthon Gimnáziummal. A két iskola közös projektekben már több sikeres cserediák és szeretetszolgálati programot bonyolított le az elmúlt években.

A német fél például 2019-ben természetbeni adományokat, játékokat, iskolaszereket, íróeszközöket juttatott el a miskolci Kismamaház lakói számára. A Melanchthon Gimnázium diákjai a 2021-es év adventi időszakában „Magyarország” tematikus hetet és egy tombolával egybekötött adománygyűjtést rendeztek. Az eseményre négy diákunk, Herczeg Judit Evelin, Marossy Nóra, Perjési Viktória és Sándor Berill színes német nyelvű ismertető dokumentumokat készítettek Miskolcról és a Lévay Gimnáziumról. Az adománygyűjtés eredményét, összesen 930 Euro támogatást a német partneriskola fölajánlotta a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház számára.

A pénzösszeg ünnepélyes átadására 2022. április 25-én a Kismamaházban került sor. Itt készültek fotóink is. Köszönetet mondunk az ünnepélyes miskolci program megszervezéséért és lebonyolításáért Kovács Gabriella programszervezőnek, Pap Erika tanárnőnek, és Elek Gabriellának, a Kismamaház vezetőjének.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább