Galériák

KÖNYVBEMUTATÓ A LÉVAYBAN

Lestár Márk, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon volt diákja rövid időn belül a második kötetével lépett olvasói elé. Márk jelenleg a Miskolci Egyetem elsőéves bölcsészhallgatója, aki újabb írásaival sokoldalúságát és kifinomult ízlését bizonyította.

 

A közel egy évvel ezelőtt megjelent első kötete főként verseket tartalmazott, most pedig prózai írásaival örvendeztette meg olvasóit. A Fehér egyperc c. kötet írásait leginkább Örkény István Egyperces novelláihoz tudnám hasonlítani, egyfajta modern köntösben és miskolci ízekkel „fűszerezve”. Stílusát és hangulatát tekintve sokoldalúak a novellák, melyek egy 21. századi fiatalember gondolkodásmódját, érzésvilágát tükrözik egy összetett és ellentmondásokkal teli világban.

A könyvbemutatóra február 23-án került sor gimnáziumunk Szalay Sámuel dísztermében, melyen számos jelenlegi és korábbi diákunk is részt vett. A bemutatón Miskolc város képviseletében megjelent Révész Péter önkormányzati képviselő, az egyetem részéről Dr. Kecskés Judit a Bölcsészettudományi Kar tanulmányi dékánhelyettese, egyetemi docens, valamint Kőrösi Ferenc, volt diákunk, aki a Miskolci Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. Rendezvényünket megtisztelte Nagy Attila igazgató úr is, Márk egykori általános iskolájának vezetője.

A kellemes hangulatú pódiumbeszélgetés közben részleteket hallhattunk a kötetből Domány Lili 11.C osztályos tanuló, Spisák Dominika, a Miskolci Egyetem első éves magyar szakos hallgatója és Lestár Márk tolmácsolásában. Lili készítette a kötet illusztrációit, és jelentős szerepet vállalt arculatának kialakításában. A beszélgetést Balogh Dórának, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanulójának gitárszólója színesítette, majd a fiatal szerző dedikálta legújabb kötetét. A könyvbemutató szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Lovász László

tanár

 

Galériák

Hirdetmények

Végleges felvételi eredmények 2024

Tovább

felvételi rangsorok 2024

Tovább