Galériák

Kutatók éjszakája a Lévayban

2023. szeptember 29-én ismét részt vett iskolánk a népszerű Kutatók Éjszakája programsorozatban. Az eseményt Európa-szerte megrendezik, a látogatása ingyenes, célja, hogy népszerűsítsék a tudományos, a tanári és a kutatói életpályát.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, színes kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhetett a tudomány számos területével.

Gimnáziumunk modern laborjában változatos természettudományos játszóház várta a látogatókat érdekes kísérletekkel, mikroszkópos vizsgálattal.

A fizikai előadóban elbűvölő fizikai bemutatót tartottunk kicsiknek és nagyoknak.

A Digitális szabadulószobában izgalmas fejtörőket oldottak meg a bezárt játékosok, a helyes megoldás nyitotta ki a zárakat, lakatokat, így lehetett kijutni a bezárt szobákból.

A meghirdetett programok iránt érdeklődök megismerhették a 3D tervezés és a lézervágás lehetőségeit, megtervezhették saját tárgyukat, kinyomtathatták és hazavihették.

A Kutatók éjszakája programsorozatban meglehetősen ritkán jelennek meg a bölcsészettudományok, iskolánk azonban idén már második alkalommal kínált szórakozást a nyelvet kedvelő látogatóknak. A fél órás Kahoot kvízben a világ legérdekesebb, legszokatlanabb, legősibb és legújabb nyelveivel ismerkedtünk egy szórakoztató, ismeretterjesztő, humoros vetélkedő formájában.

Köszönjük minden vendégünknek, hogy minket választottak, szeretettel várjuk őket jövőre is.

 

Galériák

Hirdetmények

Gála Lévay 30.

Tovább