Galériák

David Dowdey professzor látogatása

Különleges vendéget fogadhatott májusban iskolánk David Dowdey, a kaliforniai Pepperdine Egyetem német professzora személyében. David németül, és anyanyelvén, angolul osztotta meg tapasztalatait, életének érdekes eseményeit. Bemutatta hazáját (USA), és mesélt németországi utazásairól, ottani életéről.

Diákjaink számára példaértékű lehet David Dowdey professzor élete, hiszen Németországban töltött évei alatt Münchenben és Heidelbergben teljes időben szolgált az igével egy helyi keresztény közösségben, illetve Berlinben írta tudományos munkáit, doktori tanulmányait.

David iskolánk egyik angol tanárának, Lévay Attilának az apósa; így jöhetett létre látogatása, melyben Pap Erika tanárnő hatékony közreműködése segített.

A meghívás nem csak nekünk, magyaroknak volt érdekes, mint kiderült David is szívesen fedezi fel Magyarország szépségeit: természeti kincseinket, ételkülönlegességinket, a fürdőket és – mivel ő maga is zongorázik – Liszt Ferenc műveit.

Elmondása alapján szívesen emlékszik vissza a gimnáziumunkban eltöltött napjára, s reméli, hogy az őt hallgató fiatalok számára értékeket tudott közvetíteni.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább