diáknapok

Az idei diáknapok is rengeteg izgalmat, és színes programot kínáltak.

 

Kampány

Minden tanév egyik legjelentősebb eseménye a 11. évfolyam kampánya és a diákigazgató választás. Nos, az idei év sem okozott csalódást! A kampánynap szeptember 30-ára esett, és a kampányoló osztályok igazán kitettek magukért! A termek dekorációja ötletes és kreatív volt, valamint fontos kiemelni, hogy az osztályok díszítés közben ügyeltek arra, hogy minél környezettudatosabban oldják meg a díszítést. A büfékben változatos ételek voltak.
Továbbá, a filmek igényesen lettek elkészítve, az osztályok rengeteg munkát fektettek bele. A táncokat és az énekeket szívvel-lélekkel adták elő. Nagyon jó hangulat uralkodott a tornateremben egész délelőtt!
Másnap, az elsősök avatását és egy rövid értékelőt követően Igazgató Úr hirdetett eredményt. A 2022/23-as tanév diákigazgató választás nyertese a 11.D osztály lett.

Írta: Lehotay Anna 10. C médiás diák

 

Avatás

Ismét a 9. C-sek nyerték az avatást, ami úgy tűnik, hogy már-már hagyomány lett a Lévay József Református Gimnáziumban

A 2022-es Lévay-s avatást a tavaly nyertes 10. C osztály rendezte az elsősöknek.

Minden osztály kapott egy tánc stílust és hozzá egy zenét, viszont nem akármilyen zenére kellett csak úgy táncolni, volt olyan osztály, akinek tangóznia kellett a hattyúk tavára, de előfordult az is, hogy Manuelre néptáncoltak. Az avatás hetén minden osztály kihúzott egy témát és olyan ruhában kellett járniuk iskolába egész héten. A D osztály diákjai munkásruhába öltöztek, illetve az A-sok minyonoknak. Voltak bizonyos kiegészítők, amikért lehetett plusz pontokat kapni. Az avatás lényege igazából az, hogy az új diákok bontakozzanak ki és hogy mindenki megismerje őket, ezért az egész iskola előtt táncoltak és énekeltek beöltözve. Ahogy eljött az avatás napja minden elsős beöltözve a tornaterembe igyekezett, ahol az egész “gála” megrendezésre került. Az osztályok A, B, C, D sorrendben adhatták elő produkciójukat. ez után következtek a feladatok. Osztályonként 5-6 embert kiválasztottak a szervezők és különböző feladatokat kellett elvégezniük, például a diákok beálltak a egymás mellé, a szájukban pedig volt egy papír tányér amin egy kocka cukrot kellett végig juttatni, és az nyert aki a leghamarabb végzett, ezután következett a vízi- nyuszi ami annyit takar hogy a tornaterem két pontjára elhelyeztek két felmosó vödröt és az egyiktől a másikig kellett futni de eközben egy szivacsot is kellett a kézben fogni amit mindig bele kellet mártani a vödörbe és amikor odaértek a másik vödörhöz bele kellett facsarni. A feladatok után az eredményhirdetés következett, ami után a C-sek örülhettek a legjobban hiszen ők nyertek, de a 7. A sem búslakodhatott sokat, hiszen külön díjasok lettek, így jövőre a címvédő 9. C fogja az avatást rendezni.

Írta: Kovács Ábel 10. C médiás diák

Fotó: Botár Bálint, Szentpétery Áron

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább