Galériák

Magyar diákok a steinatali Melanchthon Gimnáziumban

2017. június 19-26.

2017. június 19-én egy 12 diákból és két kísérő tanárból álló küldöttség indult útnak a németországi Hessen tartományba, hogy a Lévay Gimnázium partneriskolája, a steinatali Melanchthon Gimnázium diákjaival közösen szeretetszolgálaton vegyen részt. A Treysa városában működő „Hephata Diakóniai Központ” műhelyében két napon keresztül dolgoztak a magyar diákok német cserediákjaikkal közösen. A feladatuk az volt, hogy szakember irányítása mellett fából és kőből padokat, illetve pflaszterkő alapanyagból járdát készítsenek. A munkálatokban részt vettek a diakóniai központ szakmai képzésben részt vevő szakmunkás tanulói és az intézetben lakó gondozottjai is.

A magyar diákoknak két tanítási napon nyílt alkalmuk a testvériskola tanítási óráit látogatniuk. Tanulmányi kirándulásra Marburgba és Kasselbe utazhattak, és részt vettek a német végzős diákok ünnepélyes érettségi bizonyítványátadó ünnepségén, illetve az azt követő bálon is.

A projekt résztvevői köszönetet mondanak Pap Erika tanárnő és Oliver Heun tanár úr áldozatos szervező és programvezető munkájáért.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább