Tógások

SZURKOLJUNK EGYÜTT A TÓGÁSOKNAK! REFORMÁCIÓ500 VERSENY DÖNTŐJE

OKTÓBER 1-JÉN MINDEN ELDŐL: ADÁSBAN A RE:FORMÁCIÓ DÖNTŐJE!

Egyre közelebb a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő végső erőpróbája, a döntő, amelyre egy televíziós vetélkedő tesz majd pontot. A program fő célja, hogy a diákok, s a fiatalabb generáció is megismerje és felfedezze a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását.

A döntő október 1-jén 14:05-kor lesz látható adásban az M5 csatornán.

Még 2016-ban indult el a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő, amely a Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztérium Oktatásért felelős Államtitkárság, valamint az Oktatási Hivatal közös programja, általános-és középiskolás csapatok részére. A megmérettetés fő mozgatórugója az volt, hogy a fiatalság is képbe kerüljön a reformáció 500 éves jubileumi emlékévében abban az értelemben, hogy újabb és újabb ismereteket halmoznak fel azon művészeti és tudományterületekről, amelyekben a reformáció új értéket teremtett, s hatása napjainkig is érezhető.

Az első (online) forduló 2016. december 5-én volt, amelynek keretében 130 oktatási intézmény és 1500 diák „mérkőzött meg” egymással a középdöntőkbe való bekerülésért.

A második forduló, a középdöntő két időpontban került megrendezésre. Az első forduló április 22-én volt – ekkor a középiskolások versenye zajlott –, míg május 13-án az általános iskolás korosztály mérte össze tudását. Mind a két napon roppant izgalmas és sokszínű verseny zajlott párhuzamosan az ország több pontján, a megmérettetésnek helyet adó oktatási intézményekben.

A televíziós döntőhöz egy kifejezetten médiaszereplésre felkészítő tábor is kapcsolódott augusztus 21. és 23. között, ahol a diákokat MTVA-s szakemberek készítették fel a rájuk váró képernyős feladatokra, valamint a szereplés és megjelenés rejtelmeire.

Az egy éve tartó erőpróba végén, a 300 csapat közül a legjobb 6 középiskolás csapat - akik az ország 6 régióját képviselik - mérkőzik meg egymással egy színvonalas és látványos vetélkedőműsor keretében. 

A döntőbe jutott csapatok: 

A Péterfysek - Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Győr 
Bonyhádi Petőfiúk - Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 
Fidelitate - Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium 
Tógátusok - Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona 
Visszatérők - Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest 
WittenBE®G - Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Békéscsaba

A vetélkedő feladatai: 
Regös: régiók bemutatása - filmkészítés és szinkron
Magiszter: kevesebb-több típusú kvíz
Pallér: Alkoss három dimenzióban!
Lantos: új szöveg régi dallamra.
Mímes: jelenetek Szabó Magda Abigél című regényéből
Disputa: az érvek összecsapása
Építsd újjá: ügyességi feladat.

A zsűriben pedagógus szakértők és médiaszemélyiségek értékelik a versenyzők teljesítményét.

Forrás: reformacio2017.hu​

Tógások

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább