KÉT KIEMELT ACSI RENDEZVÉNY

A Keresztén Iskolák Nemzetközi Szövetsége (ACSI) vezetőségének meghívására a Lévay igazgatója két kiemelt rendezvényen vesz részt január 29 - február 4. között.

 

Az Association of Christian Schools International (ACSI) a világon a legnagyobb, protestáns iskolákat tömörítő szervezet. 113 országban van jelen, 24000 tagiskolát számlál, amelyekben 5,5 millió tanulót nevelnek. Központjuk Colorado Springs-ben van, az Európai központjuk Budapesten. A Lévay 1996 óta tagja a szervezetnek.

(Bővebben a szervezetről itt olvashatunk: 

https://www.acsi.org/, az európai központról pedig ezen a honlpon https://acsieurope.org/home/hu/)

 

Ábrám Tibor igazgató vesz részt az ACSI Igazgatótanácsának 84. ülésén, amelyet Orlandoban (FL USA) tartanak január 29-február 1. között. 

A 17 tagú Igazgatótanács koordinálja az ACSI munkáját, alkotja meg a követendő stratégiát és célokat, és gondoskodik az anyagi források megteremtéséről.

A Lévay igazgatója előadást tart a Közép-európai országok keresztyén iskolarendszeréről, és részt vesz a stratégiai tanácskozásokon. Az Igazgatótanácsi ülésre 4 földrészről 1-1 vendéget hívtak meg. Braziliából Francisco Solano Portela Nero, Nigériából Adun Akinyemiju, Dél-Koreából pedig Dr. Joseph Carl Kim vesznek részt a tanácskozáson.

 

Február 1-3 között kerül megrendezésre, ugyanezzel a helyszínnel a Rosen Centre Hotel és Konferenciaközpontben az amerikai keresztyén iskolák vezetőinek 2017. évi konferenciája (Christian School Global Leadership Summit), több mint 700 résztvevővel, plenáris előadásokkal és szekciómegbeszélésekkel.

(Bővebben a rendezvényről itt olvashatunk: http://gcsls.org/)

 

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább