Galériák

„Szólj, ötágú síp, zengj magyar ének, Adj hálát az ég Istenének!”,

Istennek hála, ismét megrendezésre került, a „Szólj, Ötágú Síp!” rendezvényünk, immár 20. alkalommal. Ebben a jubileumi évben Zilahról, a Wesselényi Miklós Református Kollégium diákjai és tanárai érkeztek hozzánk, mintegy 80 fővel. 

A pénteki napon, 14 órától az iskolánk diákjainak adhattunk műsort. Szólj, ötágú síp, zengj magyar ének, Adj hálát az ég Istenének!”, hallhattuk a Lévay énekkarának előadásában Berkesi Sándor: „Magyar ének” refrénjében és ennek a felszólításnak eleget téve szervezzük immár 20. éve a „Szólj, ötágú síp!” rendezvényünket.  Ez a  refrén is tanít minket hálát adni Istennek, hogy megtartotta magyar népünket itt a Kárpát-medencében, és ha ma még szétszóratva is, de egyre határozottabban szólal meg az ötágú síp. A zilahi diákok színvonalas műsora után Lévay diákjai meglepetéssel készültek vendégeinknek. Közösen énekelve az Ismerős Arcok Nélküled című dalát,ezzel is  erősítve zilahiakkal összetartozásunkat, együttérzésünket zengett a dal refrénje: „Történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk, mi egy vérből vagyunk….!”

A következő előadást, délután 17 órától a szülőknek, meghívott vendégeinknek tartottuk. Igei köszöntőt Csűry István püspök úr tartotta, majd a előadás további részével Bara Lajos, a Wesselényi Miklós Református Kollégium igazgatója mutatta be az iskolájukat, és beszélt terveikről.

Különlegessége az esti előadásnak, hogy megemlékeztünk a 20 évvel ezelőtt ballagott első osztályokra.  Megemlékezők között volt, mint első osztályfőnök Szilágyi Zoltán Nagytiszteletű lelkipásztor is és Adonyi- Gellért Panna öregdiákunk. .Az előadás után az iskolánk tornatermében a szeretetvendégségben volt lehetőségünk beszélgetni, ismerkedni egymással.

A hétvége többi részében különböző programokon vehettek részt zilahi vendégeink. Ellátogattak a Diósgyőri várba, bebarangoltuk a Pannon Tenger Múzeumot, majd a presbiterek segítségével egy mozis estét készítettünk vendég diákok számára.

A vasárnapi nap, a hétvége lezárásaként az Avasi gyülekezetben voltunk istentiszteleten, ahol a zilahiak ismét szolgáltak.

Köszönöm a zilahiaknak, hogy meghívásunkat elfogadták, és ilyen színes estet biztosítottak számunkra!

Köszönöm a kollégáimnak, a diákpresbiterek segítségét, mindenkinek aki bármivel is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.  Köszönjük kedves érdeklődőknek hogy eljöttek, és megtekintették gálaestünket.
 

Szabolcsik Panka

programszervező

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább