Téli magyaros sikereink

Évek óta a magyar kultúra napja köré szerveződnek a téli magyaros versenyek. Így történt ez idén is.

Az iskolai versmondó verseny mindig népszerű a lévaysok között, mivel pedig most szerelmes versekkel lehetett nevezni, a vártnál is többen mérették meg magukat a 8-12. évfolyamról. A magyartanárokból álló zsűri döntése nyomán a következő eredmény született:

  1. hely: Nagy Regina 10. a
  2. hely: Bűdi Blanka 9. d és Taracközi Zsófia 10. a
  3. hely: Balogh Evelin 9. c és Bordás Dávid 10. a

Február 2-án Putnokon rendezték meg a hagyományos területi Tompa Mihály szavalóversenyt több kategóriában. Iskolánkat hárman képviselték – kiemelkedően színvonalasan, amelynek meg is lett az eredménye: mindhárman jutalmazottak lettek.

            Stenger Kristóf 8. a osztályos tanuló megnyerte a 7-8. osztályosok kategóriáját, míg Bűdi Blanka a 9. d osztályból, Balázs Zsófia pedig a 12. c osztályból kategóriájában különdíjas lett. 

 

Két nyelvi versenyen is részt vettek diákjaink. Debreczeni Kata 9. a osztályos tanuló a megyei Implom helyesírási versenyen bejutott a gyulai országos döntőbe, míg Beresnyák Réka, Nagy Alexandra 7. a osztályos tanuló, Nagy Laura 8. a, valamint Debreczeni Kata és Ruszkai Éva 9. a osztályos tanulók bejutottak a megyei Lotz szövegértési és helyesírási verseny döntőjébe.

Gratulálunk valamennyiüknek!

Hirdetmények

Szóbeli felvételi vizsga menete a 2020/2021. tanévre

Tovább