Teremtés hete 2021

A Teremtés hetét 2021-ben szeptember 26. és október 3. között ünnepeljük.

Az idei téma:

 „Otthon mindenkinek? Isten oikoszának megújítása”

"Mester, hol laksz?" (Jn 1,38)

Mi is az a „Teremtés Hete”?

A magyar keresztény egyházak körében pár éve kezdett meggyökerezni az a nemzetközi kezdeményezés, hogy szeptember-október folyamán ökumenikus módon ünnepeljük meg a Teremtés Hetét, és fordítsunk fokozott figyelmet a teremtett világ védelmére.

Ahhoz, hogy az emberiség útja elkanyarodjon a fenyegető szakadékoktól, melyek felé rohanni látszik – az éghajlatváltozás csapdájától, a környezetszennyezéstől, a Föld javainak igazságtalan elosztása által okozott egyre nagyobb feszültségektől –, meg kell tanulnunk újra harmóniában élni Isten teremtett világával, és a keresztény ember felelősségével nézni a teremtett világra. (Forrás: http://teremtesunnepe.hu/)

Ezekkel a gondolatokkal összhangban, iskolánk a mindennapi tevékenységei során is igyekszik úgy működni, hogy az élővilágban és a környezetünkben a lehető legkisebb károsodást és kárt okozza. A Lévay Ökoiskola részletes munkaterve, és programjai  a http://levay.tirek.hu/gimnazium/okoiskola/v/munkaterv_okosuli/ honlapon található.

Idén a Teremtés hete iskolánkban egybeesik a Diákigazgató-választás kampányának  idejével is, ezért az osztályok kampányfőnökei szolgálnak a Teremtés hetének napi gondolataival az iskolarádión keresztül.

 

"Öröklakásom nincs nekem

ahol Te vagy ott a helyem – ó igen!"

(Későre jár...)

 

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább