Galériák

Lévays szalagavató a Miskolci Egyetemen

Mint minden tanévben most is megható pillanatoknak lehettünk tanúi, amikor a tizenkettedikes diákjainknak osztályfőnökeik feltűzték a szalagokat, hiszen ilyenkor szembesülünk először azzal, hogy egy újabb évfolyam diákjai hagyják el hamarosan az iskola falait. Az új tornaterem építése miatt azonban a helyszín rendhagyó volt, a Miskolci Egyetem főépületének díszaulája adott otthont a szalagavató istentiszteletnek és ünnepségnek.

Az ünnepélyes bevonulás és a Himnusz eléneklése után Kiros Eszter, iskolánk vallástanára hirdetett igét.

Az igehirdetést ünnepi műsor követte. Elsőként Maródi Levente 12. C osztályos tanuló lépett a színpadra, aki kalotaszegi legényest adott elő. Ezt követően pedig végzős diákjaink az irodalom, az ének és zene segítségével mondták el érzéseiket, gondolataikat életük eme szép és meghatározó pillanata alkalmából. A műsorszámok közben Rudolf Alexa 12. B osztályos tanuló saját versét tolmácsolta, végül Szentpétery Mózes 12. D osztályos tanuló által írt és hangszerelt „Gyönyörű emlék” című számot adták elő. Ezt követően Ábrám Tibor igazgató úr fogalmazott meg néhány fontos gondolatot a szalagtűzés előtt álló diákjaink számára.

Az ünnepi gondolatok után az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákoknak, akik egy-egy csokor virággal köszönték meg eddigi áldozatos munkájukat tanáraiknak. A Szózat eléneklése után a szülők, rokonok, barátok elbúcsúztak, a tizenkettedikesek pedig közös szalagavató vacsorán ünnepeltek tovább, ahol az együtt eltöltött évek legemlékezetesebb pillanataiból készült kisfilmeket is levetítették.

írta: Barócsi Angéla

média tanár

A fotókat készítette: Kovács Anna

Salétli Levente

Tirpák Orsolya

Petrik Péter

Galériák

Hirdetmények