Galériák

Nyelvi napok beszámoló

Német nyelvű prezentációs verseny

2019. február 20-án tartottuk a már hagyományos német nyelvű prezentációs versenyünket, ahol ebben az évben a 9. évfolyam képviseltette magát.  Főként országismereti témában tartottak kiselőadást a tanulóink, melynek során rövid kirándulást tehettünk néhány jelentősebb németországi nagyvárosban, megtekinthettünk Bécs fontos nevezetességeit és svájci jellegzetességekről is hallhattunk.

A ppt kiselőadásokat elbíráló zsűri tagjai: Nagyné Bódor Katalin és Szabóné Hegedűs Gyöngyi tanárnők voltak. Ezúton is köszönjük a munkájukat.

 

Latin prezentációs verseny

Latin nyelvből másodszor került megrendezésre a prezentációs verseny, ahol 9 diák tartott a latin kultúrához és művelődéstörténethez kapcsolódó színvonalas előadásokat.

A zsüri döntése szerint Nagy Bence 10.C osztályos tanuló kapta az első helyezést, előadását a nyelvi délutánon még egyszer előadta.

A zsüri tagjai: Kemenesi Zsuzsanna tanárnő és Molnár Csaba tanárúr voltak.

 

Nyelvi délután

Február 21 -i idegennyelvi délutánunkon minden tanult idegen nyelv diákjai képviseltették magukat - színes, szemet és fület gyönyörködtető fellépések sokaságával varázsolva el az imaterem teltházas közönségét.  A német, francia, olasz és orosz dallamok között jól esett elkirándulni holland testvériskolánkba, együtt lépkedni olaszosainkkal a jólismert miskolci látnivalók között, elkészíteni egy tipikus borsodi süteményt, ütemes vastapssal kísérni az angolosok vidám táncát vagy éppen elmerülni Ovidius átváltozásainak rejtelmeiben.  A nyelvi változatosság, a műfaji sokszínűség, az ötletes, és szívvel-lélekkel előadott produkciók egy igazán emlékezetes, vidám délutánról gondoskodtak minden résztvevő számára.

 

Bacsóné Szabó Renáta

Galériák

Hirdetmények

Első "virtuális találkozás" a felvett tanulóinkkal

Tovább