Galériák

SDG adventi csendeshétvége

Igazi felüdülés volt, nagyon jól szórakoztunk, sok új embert megismertünk Magyarország minden tájáról, főleg Pápáról ;) Tényleg jól éreztük magunkat és még Isten igéjét is hallottuk.

Lengyel Dávid 10.a

Az SDG jó alkalom volt arra, hogy lecsendesüljek, Isten és a köztem lévő kapcsolatra koncentráljak, rendezzem a gondolataim. Együtt dicsőíteni, sok új embert megismerni, barátságokat kötni, azokkal, akiket ismertem velük  kicsit bizalmasabban együtt lenni.  Felejthetetlen élmény volt, amelyre örömmel fogok visszaemlékezni.

Tresánszki Ágota Melinda 12.a

Ez alkalommal már nem először említették az SDG lehetőségét, de igazán sosem foglalkoztatott. Mostani helyzetemhez viszont elengedhetetlen volt, hogy tapasztalatot szerezzek, mert hogy adni tudjak valamit, bennem is meg kell lennie annak. Hosszú hetek, hónapok teltek el, melyeken megpróbáltam hangolódni, felkészülni, hogy elvárások nélkül csöppenjek az ismeretlenbe. Ezt sikerült is elérnem. "Lesz, ami lesz, Pisti ITT lesz!" Habár elvárásaim nem voltak vágyaim igen. A hangolódás mellett sokszor kértem az Urat, hogy jól érezzük magunkat, át tudjunk élni mindent, gyarapodjunk bölcsességben, emlékekben, érzelmekben, boldogságban, szeretetben, kapcsolatokban és segítsen legyőzni a félelmemet. De a legfőbb: Legyen velünk! Az utazás alatt valamilyen leírhatatlan békét éreztem és hittem magamban. A kéréseimre a válaszok sorra megadattak. Más embernek éreztem magam. Vagyis... Saját magamnak éreztem magam. Minden este a jóleső fáradtsággal bújtam ágyba és köszönetet mondtam az aznapi lehetőségekért, megvalósult álmokért. Őszinte, nyugodt és szeretetteljes volt. Jól esett a kiszámíthatatlanban kötelességek nélkül sodródni, mert tudtam jó kezekben vagyok. Pihentem, szórakoztam és ismét megtanultam: Mindent a maga idejében!

Király István 11.c

A hétvégén SDG konferencián volt szerencsém részt venni, melynek fő témája: "Bátran Istennel járni".

Első nap ismerkedős játékok keretében megismerhettük egymást, majd a kiscsoportunk tagjait. Részt vehettünk dicsőítésen, imasétán és lehetett angyalkázni is.

A második napon reggeli csendességgel kezdtünk, meghallgattunk egy érdekes előadást majd kiscsoportos beszélgetések zajlottak. A havazásnak köszönhetően egy hó csatát is sikerült összehoznunk. Délután szemináriumokra mehettünk. Este pedig BeFogadó teaház volt és szabad program. Az utolsó napon a hét témájáról hallhattunk összefoglalóan egy igehirdetést. Úrvacsoráztunk, majd búcsúzkodtunk. Nagyon jól sikerült ez a hétvége. Többször is voltam már és nagyon szeretek visszajárni. Jó lehetőség kiszakadni a zsúfolt hétköznapokból, nevetni, pihenni, elgondolkodni.

Az áhítatokat és a dalokat is nagyon szeretem. Rengeteg üzenet van bennük, amikkel jó feltöltődni és elmélkedni rajtuk.

Nagyon szeretem azt is, hogy megismerhetek új embereket és találkozhatok régi ismerősökkel. A kiscsoportos beszélgetések pedig csodás lehetőséget kínálnak, hogy jobban meg tudjunk nyílni, elgondolkodjunk, magunkba nézzünk. A szabadidőben rengeteget játszottunk, ezáltal építve a közösséget. Végül hálásan jöhettem el, hiszen rengeteget kaptam, rengeteget nevettem és teljesen feltöltődtem. 

Veres Dominika 12.a

Biztos sokaknak ismerős lehet a Hillsong Oceans dala. A „Bátran veled járni” téma is innen jött. A hétvégéből leginkább a kiscsoportos beszélgetéseket emelném ki, ahol jó volt együtt lenni nyitott, őszinte emberekkel és nem volt kellemetlen a legfiatalabbnak lenni. Itt beszélgettünk arról, hogy mi is az a bizonyos „vízre lépés”, kinek volt ilyen az életében. Jó volt megtapasztalni azt, hogy bizonyos problémákkal, kérdésekkel nemcsak egyedül mi küzdünk, hanem mások is. Nagyon sok bátorítást kaptam… És olyan üzeneteket, amik nagyban segítettek/segítenek a mostani helyzetemen. Úgy gondolom, még ha nem is volt teljesen „csendeshétvége” az biztos, hogy a sok rohanás után jó volt egy kicsit elgondolkodni, lenyugodni, énekelni és imádkozni.

Domahidi Ágnes 12.b

Hálás vagyok a Nagykőrösön eltöltött időért. Sok jó embert ismertem meg, akikkel öröm volt Istent dicsőíteni. Számomra az ilyen alkalmak lelki felfrissülést jelentenek, sose csalódom.

Nem kérdés, hogy legközelebb is részt veszek, ha van lehetőségem. 

Krizsán Márton Péter 10.a

Galériák

Hirdetmények

Beiratkozás az új tanulók számára

Tovább