Téli magyaros sikereink

Lengyel Dávid 12. A osztályos tanuló a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara által meghirdetett országos irodalomversenyen a közel száz induló közül az előkelő 4. helyet szerezte meg, ráadásul csupán két ponttal maradt le a dobogóról. Dávid, szintén irodalom tantárgyból, bejutott az OKTV 2. fordulójába, s a napokban reménykedve és bizalommal várjuk az eredményt a döntőbe jutásról. Kiváló tanulmányi eredményeiért és a versenyeken való eredményes szerepléseiért átvehette a MISKOLC KIVÁLÓ DIÁKJA oklevelet is Veres Pál polgármester úrtól.

A Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny – Irodalom kategóriájában Kedves Eszter Virág 11. c osztályos tanuló is részt vett, és ő is bejutott a 2. fordulóba.

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen Beke Ilona Anna a 11. d osztályból megyei 3. helyezést ért el.

A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen az alsóbb évesek között a 8. a osztályos Csorba Lívia, Gilányi Beatrix, Kónya Máté Bertalan és Vona László Viktor indult, és megyei 2. helyezést értek el. A 9-12. évfolyamosok között a 9.c osztályos Kiss Jázmin Eszter, László István Boldizsár, Urbán Veronika és Varga Viktória megyei 1. majd kelet-magyarországi 7. helyezést ért el.

Az Anyanyelvi játékok – játékos anyanyelv versenyen a 2. fordulóba jutott mindkét induló csapatunk:

a 8. a osztályból a Csorba Lívia, Gilányi Beatrix, Kónya Máté Bertalan, Vona László Viktor alkotta csapat

a 11. b képviseletében Fazekas Brigitta és Herczeg Judit Evelin, valamint a 11. c osztályból Bíró Fanni és Kedves Eszter Virág alkotta csapat.

A Hebe országos levelezős olvasóverseny helyezettjei:

Lakatos Lilla - Gergely Zsófia páros a 7.A-ból csapat 1. hely,

Butykai-Jenei Áron, Bacskai Sára 7. hely, Fodor Borbála, Gyenes Ágnes, Kiss Brigitta a 8. a osztályból 7. hely, Adonyi Johanna - Sipos Anna - Hodosi Lili trió (9.B) 13. hely;

Egyéniben Orosz Tímea a 10. a osztályból érte el a legjobb eredményt: 5. lett. Mellette siker a 11. a osztályból Stenger Kristóf 14. helye, miként a 11. c osztályos Dicházi Daniella 17. helye is.

A Stylus VI. Országos Szépírási Versenyen döntőbe jutott Csorba Lívia 8. a osztályos tanuló.

A Lotz János Országos szövegértési és helyesírási verseny megyei döntőjébe jutottak a következő tanulóink:

8.a: Csorba Lívia, Fodor Borbála, Pető Máté

9.c: Jászka Maja, Kiss Jázmin Eszter, Urbán Veronika, Varga Viktória

10.a: Slezák Antónia Panna

 

Gratulálunk a szép eredményeket elért diákoknak és felkészítő magyartanáraiknak, a még továbbjutottaknak pedig sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

Hirdetmények

Végzősök utolsó szülői értekezlete - VÁLTOZÁS

Tovább

Humán tárgyak fogadó órája - II. félév

Tovább